Helteiden kunniaksi – Vuoden jäämies 2018 video

Julkaistu: 19 heinäkuun, 2018

Päätimme julkaista helteiden kunniaksi – Vuoden jäämies 2018 videon viilentämään oloa.

Tässä ensin vähän taustatietoa mistä on oikein kyse? Jäämiehet on oululainen avantouintiporukka, joka aloittaa virallisen kauden aina marraskuun 1-päivä ja lopettaa kauden maaliskuun 31-päivä. Uinteja saa merkata korkeintaan kaksi kappaletta per päivä ja uintien välissä pitää olla vähintään 8h aikaa. Eli toisin sanoen on mahdollisuus uida noin 304 uintia kausi, mutta voidaan jo puhua teoriasta. 😀

Tämän vuoden kausi lähti jälleen kovalla uholla käyntiin ja puheet olivat kovia, mutta kuten aina puheet on suuria alussa, mutta loppukautta kohti hymyt hyytyy ja avannot jäätyy umpeen. Ongelmana on myös se, että kaikilla paikkakunnilla ei yksinkertaisesti ole avantoja, joten uiminen vaikeutuu merkittävästi. Välillä myös avantoja tehtiin itse käsivoimin, että päästiin tyydyttämään joku sisäinen ihminen.

Tähänkin vuoteen on mahtunut jännittäviä tilanteita, kun yksi uimari meinasi jääda kiinni autolla keskelle korpea avantoa etsiessä. Myös tuiranlaituri lähti irti ja se löytyikin pian rannalta. Myös haavereilta ei säästytty ja vuoden saldo on ainakin yksi haava jalkapohjassa sekä kaatuminen jäällä ja olkaapään venäytys. Tästä selvittiinkin lihasrelaksenteilla ja buranan voimin.

Leikkimieliseen kisaan osallistui 12 henkilöä ja erot olivat myös uintimäärissä melko isoja, kuten joka vuosi. Tietenkin koko jäämieskisan tarkoitus on oikeasti olla humoristinen ja lähinnä kannustava, vaikkakin kärkiporukalla on välillä aikamoista taistelua sijoituksista.

No pidemmittä puheitta tämän vuoden Vuoden jäämiehes sijoitukset:

  1. Jere Jyränki & Mikko Hanski – jaettu 1. sija (150 uintia)
  2. Ilmari Jorma (90-uintia)
  3. Jussi Korhonen (47-uintia)

 

Mukavaa kesää kaikille.

CURU Oy & Appiukko Oy kiittää uimareita.

Jäämiehet coming back marraskuussa…

Jaa toki eteenpäin